Τζάκι Βιοαιθανόλης ή Αιθυλικής Αλκοόλης

Τα τζάκια βιοαιθανόλης ή αιθυλικής αλκοόλης είναι γνωστά και ως τζάκια χωρίς καμινάδα καθώς αυτό το γνώρισμά τους είναι το πιο χαρακτηριστικό και αποτελεί το βασικό λόγο να τα επιλέξετε. Τα τζάκια αυτά αποτελούν μια καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, καθώς καίνε οργανική αλκοόλη. Ως λύση είναι βολική γιατί δεν απαιτεί καμινάδα ή ειδική εγκατάσταση και γιατί μπορεί να σε ακολουθήσει σε κάθε σου σπίτι.

 

Η βιοαιθανόλη για τζάκι ανήκει στα λεγόμενα βιοκαύσιμα και είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Συνήθως θα τη βρείτε στην αγορά σε συσκευασίες 1 ή 5 λίτρων. Υπολογίστε πάντως πως ένα τζάκι βιοαιθανόλης, είναι ικανό να θερμάνει ικανοποιητικά μόνο μικρούς χώρους, για αυτό και δεν αποτελεί κατάλληλη λύση για τη χρήση του ως κύρια πηγή θέρμανσης. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που τέτοιας μορφής τζάκια, αξιοποιούνται συχνά ακόμα και την άνοιξη ή το καλοκαίρι, ως διακοσμητικά στοιχεία.

 

Καλό είναι ο χώρος που τοποθετείται το τζάκι βιοαιθανόλης να αερίζεται επαρκώς προκειμένου να απομακρύνεται το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την καύση της βιοαιθανόλης.

 

Στην αγορά μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα στυλ ιδιαίτερου ντιζάιν: επιτραπέζιο, επιτοίχιο («κορνίζα»), ελεύθερης τοποθέτησης και εντοιχιζόμενο.