Τζάκι Ατμού

Το λεγόμενο ηλεκτρικό τζάκι ατμού είναι μια φρέσκια και πολύ σύγχρονη πρόταση, που ανήκει στην κατηγορία των τζακιών χωρίς καπνοδόχο. Πρόκειται για μια εξελιγμένη και μοντέρνα συσκευή που μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατες ρεαλιστικές φλόγες, χωρίς τυπικές καύσιμες ύλες. Οι εστίες ατμού αξιοποιούν και μορφοποιούν μια πολύ λεπτή δέσμη από υδρατμούς και με ειδικό φωτισμό δημιουργούν την αίσθηση της φλόγας, η οποία είναι αληθοφανής, ορατή από κάθε πλευρά, χωρίς όμως να καίει όπως η φωτιά σε ένα τυπικό τζάκι. Συνεπώς αντί για καύσιμη ύλη τα τζάκια αυτά χρειάζονται απλό νεράκι και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν και να σχηματίσουν τις φλόγες τους.

 

Δυνατό στοιχείο των συσκευών αυτών, είναι η ευελιξία που έχουν να χρησιμοποιούνται καθ' όλο το χρόνο, καθώς δεν αποδίδουν θερμότητα. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους τους να τις λειτουργούν ακόμα και το καλοκαίρι, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο χώρο, χωρίς την ανεπιθύμητη εκείνη την εποχή ζέστη. Συνεπώς ένα από τα κέρδη των χρηστών εστιών ατμού είναι πως μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά και τη γοητεία της φλόγας, όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Ένα επίσης σημαντικό όφελος που έχουν οι αγοραστές ηλεκτρικών τζακιών ατμού, είναι το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης που έχουν οι συσκευές αυτές. Επειδή χρησιμοποιούν μόνο νερό και λίγο ηλεκτρικό, η λειτουργία τους είναι ιδιαίτερα οικονομική σε σχέση με άλλες εστίες χωρίς καμινάδα.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που θα άξιζε να σημειώσουμε για τα τζάκια υδρατμών, είναι πως αφήνουν καθαρό τον αέρα και την ατμόσφαιρα του χώρου καθώς δεν αποδίδουν καυσαέρια ή κάπνα. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν τις δυσκολίες συντήρησης και καθαρισμού που έχουν οι συσκευές που αφήνουν στάχτες και μαυρίλα σε πολλά σημεία.